Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Placky plněné kuřecím masem

0.0
Placky plněné kuřecím masem

Potřebné ingredience

Suroviny 2 kuřecí prsní řízky,2 lžíce olivového oleje,1/2 červená paprika,1/2 zelená paprika,1/2 žlutá paprika,1 cibule,2 stroužky česneku,4 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce nasekané pažitky,1 nakládaná okurka,1/2 hlávky ledového salátu,4 tortilové placky:100 g kukuřičné mouky,100 g hladké mouky,lžíce octalžička sádla,

Postup přípravy

přípravy receptu
1
Tmavé těsto: z kukuřičné mouky, soli, lžičky octa a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi.

2
Světlé těsto: postup Na vále smícháme hladkou mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto.

3
Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky. Rozválíme na kruh o síle listu papíru. Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme. Na rozpálenou dáváme po jedné placky a opékáme z každé strany asi 10 sekund.

4
Na tortilách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout (ale ne celá placka!).

5
Kuřecí prsa nakrájejte na větší hranolky, osolte, opepřete a orestujte na rozehřátém oleji. Přidejte na hranolky nakrájenou papriku, na nudličky cibuli, nahrubo nasekaný česnek a další 2 minuty restujeme. Tatarku smíchejte s nasekanou pažitkou, ledový salát nakrájejte na nudličky.

6
Na každou tortilu položte nudličky salátu, polijte tatarkou, navrstvěte na ně maso se zeleninou a zabalte. Před podáváním prohřejte tortily asi 5 minut v troubě na 190°C.
MY MĚLI PLACKY KOUPENÉ,ALE PŘÍŠTE ZKUSÍME PODLE RECPTU,SMES VÝBORNÁ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 21. 7. 2017, 19:22
:-) :-) (Y) (Y)
garpous 16. 8. 2016, 13:04
Moooc jsme si pochutnali |:o) |:o) |:o)díky (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie